Искате да завали дъжд вкъщи? От лесно-по-лесно!

NimhiНа 02 ноември 2020 г. Националния институт по метеорология и хидрология „отвори“ врати за всички ученици, учители и родители чрез новата си онлайн платформа www.nimhi.bg

Това става възможно благодарение на програмата „Образование с наука“, финансирана от Министерството на образованието и науката и по-специално в рамките на проект „Професия метеоролог и хидролог“, който НИМХ изпълнява от 2019 г. Програмата е насочена към подобряване разбирането за значимостта на природните науки и ангажиране интереса на учениците към тези дисциплини чрез демонстрации и работа в реална среда.

През 2019 г. НИМХ изпълни богата програма от дейности за ученици, насочена към адаптирано представяне на хидрологията, метеорологията и науката за климата, и експерименти в реално време, при които се наблюдават различни метеорологични процеси като формиране на дъжд, мъгла, дъга и други интересни явления.

2020 година ще е малко по-различна. Точно както Вятърът пътува през зони с различно атмосферно налягане, така и нашият екип ще пропътува до класната стая, за да запознае учениците с работата на метеоролозите и хидролозите.

Новата ни платформа ще е динамична, ще се развива и ще се опитаме да отговорим на всички въпроси и предложения. Платформата предлага различни ресурси, любопитни и интересни факти, игри, задачи и експерименти.

Първата ни Задача към всички ученици е КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА в 2 теми:
1. Чудесата на Времето: Какво виждаш?
2. Въздух, Земя, Вода и Живот
Станете приятели на НИМХИ и във Фейсбук: https://www.facebook.com/NimhiBG


 

 
Обр.чифлик станция